Vuonna 1934 perustetun Hesinki-Seuran tavoitteena on levittää tietämystä Helsingistä ja vaalia Helsingin kaupunkikulttuuria. Seuran kiinnostuksen kohteina ovat kaupungin menneisyys sekä nykypäivän ja tulevaisuuden kehittämiskysymykset. Seura pyrkii tarkastelemaan Helsinkiä kulttuurisena kokonaisuutena korostamalla Helsingin erityisasemaa maan pääkaupunkina.

Seura haluaa herättää keskustelua niin kaupunkisuunnittelusta kuin kaupunkikulttuurista. Keinoina ovat osallistuminen julkiseen keskusteluun ja yhteydenotot päätöksentekijöihin. Päämääriään Seura toteuttaa erilaisilla julkaisuilla sekä järjestämällä luento- ja muita yleisötilaisuuksia Helsingin historiasta ja kaupungin kehittymisen ajankohtaisista kysymyksistä. Lisäksi jäsenille järjestetään säännöllisesti tutustumiskäyntejä ja vierailuja.

Seura on tukholmalaisen Samfundet S:t Erikin yhteisöjäsen.