Majuri Marko Maaluoto Pääesikunnan henkilöstöosastolta kertoo aluksi Kaartin kasarmin historiallisten rakennusten vaiheista ja sen jälkeen hän luennoi Helsingin sotilaallisesta tilanteesta keväällä 1918. Marko Maaluoto toimi Helsingin varuskunnan komendanttina vuosina 2008–2013. Arkkitehti C. L. Engelin suunnittelema kasarmi valmistui 1820-luvulla ja toimi kasarmikäytössä toiseen maailmansotaan saakka. Helmikuun suurpommituksissa 1944 päärakennus torin laidalla ja siipirakennus Fabianinkadun varrella tuhoutuivat. Helsinki-Seura oli aktiivisesti vaikuttamassa siihen, että Kaartin kasarmin pommituksissa pahoin vaurioituneet julkisivut säilytettiin ja niiden suojiin rakennettiin Pääesikunnalle toimitilat 1950-luvulla.

Tapaamme Kasarmitorilla Talvisodan muistomerkin luona 12.4 hieman ennen klo 17. Siirrymme torilta yhtenä ryhmänä Pääesikuntaan. Kello 17 jälkeen ei ole mahdollista liittyä joukkoon.

Ilmoittautuminen on ehdottoman pakollista, sillä Pääesikunta vaatii etukäteen jokaisen vierailija nimen ja syntymäajan. Mikäli olet muun kuin Suomen kansalainen, niin ilmoitathan siitä myös Helsinki-Seura toimittaa tiedot Pääesikuntaan. Jokainen vierailusta kiinnostunut mahtuu ryhmään mukaan!

Ilmoittautuminen sähköpostitse osoitteessa toimisto(at)helsinkiseura.fi. Voit ilmoittautua heti, mutta viimeistään tiistaina 10.4. Puhelimitse ilmoittautumisia otetaan vastaan tiistaina 10.4. klo 13–15. Mainitsethan vierailijan koko nimen, syntymäajan ja kansalaisuuden.

Tervetuloa Kaartinkasarmiin!