Jäsenvierailu toimintansa lopettavaan Joutsen apteekkiin 2.12. ja 7.12 klo 18 Helsinki-Seura järjestää kaksi ajankohdaltaan valinnaista tutustumisvierailua Suomen viimeiseen alkuperäisessä asussaan toimivaan apteekkiin. Lapinlahdenkadun ja Eerikinkadun kulmassa sijaitseva Joutsen-apteekki avasi ovensa vuonna 1912. Arvokas ja yhtenäinen kokonaisuus on suojeltu. Apteekki tullaan todennäköisesti museoimaan myöhemmin.
Tutustumme alakerran museoon apteekkari Bengt Mattilan johdolla. Museossa tutustumme Joutsen apteekin sekä koko apteekkilaitoksen historiaan. Yhtenäisen interiöörin lisäksi nähtävillä on erilaisia työvälineitä ja lääkepakkauksia.
Jotta kaikki halukkaat pääsisivät mukaan museovierailulle, on vierailuja kaksi. Keskiviikkona 2.12. ja maanantaina 7.12. klo 18. Tapaamme apteekin edustalla. Ei ennakkoilmoittautumista.
Museo sijaitsee osoitteessa Lapinlahdenkatu 1.
Lisätietoja. http://www.joutsenapteekki.fi/

Helsinki-Seuran syyskauden päättäjäiset lauantaina 12.12. klo 12 Vuoden kulkiessa kohti loppuaan ja tulevan joulun ajan kunniaksi Helsinki-Seura järjestää jäsenistölleen tunnelmallisen syyskauden päätöksen.

Vierailemme ensin katajanokkalaisessa Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiön kotimuseossa lauantaina klo 12. Tämän jälkeen siirrymme yhdessä nauttimaan Zakuska-pöydän runsaista antimista Bellevue-ravintolaan. Ravintola on toiminut jo vuodesta 1917 ja on kaupungin vanhin ns. venäläisravintola perustajanaan Grigori Paulow. Kotimuseo taas on esimerkki 1900-luvun porvariskodista, joka tarjoaa elämyksiä henkilö- ja kulttuurihistorian saralla. Kotimuseo avautui yleisölle vuonna 2003. Museo sijaitsee osoitteessa Kauppiaankatu 11. Kokoonnumme taloyhtiön pihalla hieman ennen klo 12. Museokäynti on jäsenille maksuton.
Museosta siirrymme noin klo 13 ravintola Bellevueen osoitteeseen Rahapajankatu 3.
Seisovan pöydän hinta on 32 euroa (norm. 38€), jonka jokainen ruokailija suorittaa ravintolassa ruokailun yhteydessä.
ILMOITTAUTUMINEN PUHELIMITSE TAI SÄHKÖPOSTITSE:
Jäsentilaisuuteen mahtuu mukaan 30 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Ilmoittautumisia vastaanotetaan puhelimitse 25.11. klo 14–16 välisenä aikana numeroon 040-251 5758. Tasapuolisuuden takaamiseksi sähköpostitse tapahtuvat ilmoittautumiset huomioidaan myös vasta kyseisestä ajankohdasta alkaen osoitteessa toimisto(at)helsinkiseura.fi.

Voit myös osallistua pelkästään ruokailuun. Ilmoittautuminen ravintolaan on sitova.