Seura järjestää harvinaisen jäsenvierailun maanantaina 12.3. Kaivopuistossa sijaitsevaan Marmoripalatsiin. Eliel Saarisen piirtämä rakennus valmistui vuonna 1918 alun perin yksityiskodiksi. Marmoripalatsi on historiansa aikana kokenut monta erilaista vaihetta. Yhtyneiden paperitehtaiden omistaja ja puolustusministeri Rudolf Walden osti rakennuksen vuonna 1937.

Valtion omistukseen arvorakennus siirtyi 1949. Siellä toimi muun muassa Helsingin hovioikeus ja viimeksi työtuomioistuin. Vuodesta 2013 rakennus on ollut tyhjillään ja myynnissä.

Marmoripalatsiin järjestetään kaksi peräkkäistä vierailua samana päivänä, klo 14 ja 15. Tapaamme rakennuksen pääovella. Ilmoittautuminen on pakollinen. Marmoripalatsi sijaitsee osoitteessa Itäinen Puistotie 1. Raitiovaunupysäkki on lähellä Tehtaankadulla.

Ilmoittautuminen Eduskuntataloon ja Marmoripalatsiin on yhdistetty.

Ilmoittaudu maanantaina 26.2. klo 13–15 välillä puhelimitse numeroon 040-251 5758. Sähköpostitse osoite: toimisto(at)helsinkiseura.fi.

HUOM! Koska molemmat kohteet ovat suosittuja, voit tasapuolisuuden mukaisesti osallistua ensisijaisesti vain toiseen kohteeseen. Kerro siis ilmoittautuessa kumpaan kohteeseen ensisijaisesti haluat tutustua.