Kuukauden kuvagalleria

Kolme seppää

Helsinkiläinen maamerkki ja kaupunkilaisten kohtaamispaikka ”Kolme seppää”. Pro Helsingfors-säätiön lahja kaupungille ja kaupunkilaisille vuodelta 1932. Kuvanveistäjä Felix Nylundin luomus. Patsaan pronssimiehissä ja graniittijalustassa näkyy pommin sirpaleiden jälkiä. Ne ovat muistoja Helsingin suurpommituksista, helmikuulta 1944. (postikortti)

kolme seppää 2015

Lasipalatsi

Kesäinen kuvapari: Lasipalatsi vuonna 1939 ja 2015

Raitiovaunut

Helsingin raitiovaunujen perinteiset värit ovat keltainen ja vihreä. Kaupunki aikoi muuttaa värit oranssi-harmaiksi 1970-luvulla. Helsinki-Seura ”nousi kapinaan” ja sai aikaan päätöksen perinteisten värien säilymisestä.

Seura on puolustanut aina raitiovaunuja – olihan uhkana koko liikenteen lopettaminenkin. Postikortin kuvassa keltavihreitä vaunuja Senaatin, eli Valtioneuvoston linnan edustalla 1900-luvun alussa.

Taka-Töölön arkkitehtuuria

Taka-Töölön arkkitehtuuria 1930-luvun lopulta. Vilkkain rakennusvuosi oli Helsingissä vuosi 1938. Etualalla ”Mehiläisen” yksityissairaala.