Mikä on Helsinki-Seura?

Meidän Helsinki

Helsinki-Seuran 80 juhlavuoden päättyessä 2014 oli pääkaupungissamme 620 715 asukasta. Helsingissä syntyneitä, ns paljasjalkaisia oli heistä 40,9 %. Tuo luku on ollut pitkään ennallaan, lähes muuttumaton, vaikka muuttoliike menee eestaas.

Nopea muutos mikä on tapahtunut 20 viime vuoden kuluessa on maahanmuuttajien osuus asukkaista. Se näkyy ja kuuluu kaduilla tai liikennevälineissä. Muita kuin suomen- tai ruotsinkielisiä oli viime vuodenvaihteessa asukkaista 13,5 %. Perinteisen ruotsinkielisen vähemmistön osuus oli samaan aikaan hieman alle 6 %.

Kaupunki kasvaa tänäänkin nopeasti ja kokonaisia uusia kaupunginosia on rakenteilla ja toisia suunnitteilla. Onpa arvioitu, että vuonna 2050 Helsingissä olisi jo noin 720 00 asukasta. Kun Venäjän keisari ja Suomen suuriruhtinas Aleksanteri I korotti Helsingin Suomen suuriruhtinaskunnan pääkaupungiksi 8.4.1812 oli kaupungissa muutama tuhat asukasta. Tuo edellä mainittu päivämäärä on meille tärkeä – saman päivänä päätettiin perustaa Helsinki-Seura vuonna 1934.

Asukkaita on tänään jo siis yli 600 000 ja he kaikki ovat helsinkiläisiä ! Heidän kaikkien soisi pitävän kaupunkia omanaan ja viihtyvän täällä mahdollisimman hyvin. Tämä on myös Helsinki-Seuran tavoite ja tätä työtä on tehty nyt jo yli 80 vuotta. Toimintaa kaupunkilaisten ja oman kaupungin hyväksi – kaupungin josta jokainen voisi olla ylpeä – juhlavuoden teema olikin ”Meidän Helsinki” !